Nyolcan haltak meg a szerdai indonéziai összecsapásbanAnnak ellenére, hogy csak nyilakkal, dárdákkal voltak felszerelve a keresztény és muzulmán rendbontók, a kivezényelt katonák nem voltak képesek megfékezni az Indonéziában összecsapó keresztényeket és muzulmánokat.

Az indonézia keleti részén keresztények és muzulmánok között szerdán kirobbant újabb összecsapásokban nyolc ember vesztette életét. A könnyű és súlyos sérültek száma eléri a huszonhetet.
A keresztények és a muzulmánok közötti, az év eleje óta tartó összecsapások eddig több mint 200 áldozatot követeltek. A legtöbb áldozat Ambonban, Maluku tartomány központjában vesztette életét. Az Antara hírügynökség jelentése szerint két századot küldtek Tualba, a legújabb összecsapások helyszínére, de a katonák nem voltak képesek megfékezni a nyilakkal, dárdákkal, kezdetleges bombákkal felszerelkezett tömeget.
Az összetűzések hátterében gazdasági nehézségek, etnikai feszültségek és a politikai reformok gyorsaságát ellentétes módon megítélő vélemények állnak.
Monte alezredes, tuali rendőrfőnök szerint legalább 50 házat gyújtottak fel a legutóbbi zavargás során. Az összetűzések miatt több ezer városlakó volt kénytelen elhagyni lakóhelyét, hogy katonai és rendőri épületeknél keressen menedéket.
(MTI)

Ajánló: