Gyermekáldás a katonai helikopter fedélzetén

Egészséges gyermeknek adott életet egy fiatal angol nő egy katonai helikopter fedélzetén. A postáskisasszonyként dolgozó Niki Burns nem bírta ki a komplikációk miatt szükségessé vált légi szállítást, és tíz perccel a leszállás előtt világra hozta kisfiát.

A 30 éves Niki Burns postáskisasszonyként dolgozik egy Cornwalltól 28 mérföldre fekvő szigeten, a Szent Ágnesen. A szülést megelőzően a helyi kórházban szívzavart fedeztek fel a magzatnál, ezért Niki és férje a királyi haditengerészet helikopterét hívták segítségül, hogy egy jobban felszerelt intézménybe szállítsák őket.

A gépen a szülőkkel együtt utazott egy orvos, és egy nővér is. Mrs. Burns fájdalmai egyre erősödtek, így 10 perccel a leszállás előtt meg kellett indítani a szülést. A fiatalasszony elmondás szerint a helikopter hangja miatt semmit sem hallott abból, amit az orvos és a nővér beszéltek. Niki csak akkor nyugodott meg, amikor mindannyian felemelték hüvelykujjukat, jelezvén, hogy minden rendben, egészséges gyermeke született – írja a SkyNews.

[origo]