Egy dél-olaszországi faluban a csütörtök délelőtti földrengés miatt összeomlott egy óvoda, maga alá temetve több tucat gyereket. Öt gyermek és egy óvónő életét vesztette, húsz után még kutatnak a romok között.
Forrás: ORIGO
Az óvoda egy viszonylag épen maradt termeFotó: MTI

A csütörtök délelőtti olaszországi földrengésnek San Guiliano di Puglia faluban volt a legtragikusabb következménye. Az 1 200 lakosú település óvodájában éppen Helloween ünnepséget tartottak, amikor megrengett a föld, és összeomlott az épület. A CNN értesülései szerint 56 óvodás gyerek, és 6 felnőtt tartózkodott az épületben. Sok gyerek és több felnőtt beszorult a romok közé, őket ezekben a percekben is keresik az olasz tűzoltók és mentősök. Ötven mentőkutya is segíti munkájukat, miközben az eltűnt gyerekek szülei neveket kiabálnak kétségbeesetten, hátha válasz érkezik a romok alól, jelentette a BBC helyszíni tudósítója.

Öt gyerek és egy pedagógus biztosan életét vesztette az óvodában, és további nyolcat életveszélyes sérülésekkel ápolnak kórházban. Eddig 20 embert sikerült élve kimenteni a romok közül, 13 személyt azonban nem találnak. A többieknek sikerült saját erejükből kimászniuk az óvoda romjai közül.

Forrás: ORIGO
A romok között gyerekeket keresnekFotó: MTI

A délelőtt fél tizenkettő után három perccel történt földrengésnek a faluban van egy hetedik áldozata is: egy asszony saját házában vesztette életét, amikor ráomlott az épület. A földrengés összesen hét települést érintett Nápolytól észak-keletre. A megrongálódott falvakban a házak 70%-a megsérült. Összeomlott egy templom, és megrongálódott egy vasútvonal is. A Richter skála szerinti 5,4 fokú földrengést érezni lehetett Nápolyban és kimutatták Horvátországban is. Nápolyban pánikot keltett a földrengés, mert 1980-ban a városban 2570 ember lelte halálát az akkori földmozgáskor. Az olasz kormány katasztrófa sújtotta övezetnek nyilvánította az érintett régiót, helikoptereket és 200 fős mentőalakulatot küldött a helyszínre.