A közel kétszáz halálos áldozatot követelő bali szigeti robbantás egyik gyanúsítottja beismerte, hogy ő helyezte el a robbanószerkezetet.

Az indonéz rendőrség bejelentette csütörtökön: az október 12-i, bali szigeti terrortámadás kapcsán kihallgatott gyanúsítottak egyike bevallotta, hogy ő helyezte el a pokolgépet. A nagy erejű robbanás közel kétszáz ember életét követelte az Indonéziához tartozó üdülősziget egyik éjszakai szórakozóhelyén.

Mint az indonéz rendőrség főnöke elmondta, az Amrozi néven azonosított gyanúsított egy saját tulajdonú furgont használt fel a pokolgép célhoz juttatására és rejtésére. A rendőrfőnök hozzátette, hogy a hatóságok folytatják Amrozi bűntársainak felkutatását.

Amrozit Kelet-Jáván vették őrizetbe kedden, és repülőgépen szállították Balira. A hatóságok folytatják kihallgatását, mivel keresztkérdések révén számos adatot alaposan ellenőrizniük kell még. Helyi televíziós jelentések szerint a férfit egy bentlakásos iszlám iskolában fogták el Tenggulun városában, Kelet-Jáván.