A szerda este Szlovákiában összeütközött két MiG-29-es pilótái közül csak az egyik maradt életben. Rá még az éjjel rábukkantak a behavazott erdőben. Társának nem sikerült katapultálnia, holttestét lezuhant gépének pilótafülkéjében találták meg csütörtök délelőtt. A baleset okai nem ismertek.

A szerda este összeütközött két szlovák MiG-29 egyik pilótája életét vesztette, társával ellentétben neki nem sikerült katapultálnia. A másik pilótát szerdán késő este találták meg a sűrű, behavazott erődben - jelentette a pozsonyi Új Szó internetes kiadása. Az életben maradt pilóta tüzet rakott, hogy felhívja magára az őt keresők figyelmét. Megtalálása után megfigyelésre a kassai kórházba szállították, jóllehet külsérelmi nyomokat nem találtak a testén.

A mentőalakulatok sokáig abban a hitben folytatták a keresést, hogy a másik pilótának is sikerült katapultálnia, azonban csütörtök délelőtt már csak holttestére bukkantak rá lezuhant gépének pilótafülkéjében. Mindkét pilóta gyakorlott repülő, egyenként több mint ezer repülőóra áll mögöttük.

A szlovák légierő két MiG-29-ese a szlovákiai Igló (Spisská Nová Ves) térségében ütközött össze, egyelőre ismeretlen okokból. A két gép éjszakai gyakorlórepülésen vett részt. A szlovák védelmi tárca szóvivője csupán a baleset tényét erősítette meg, több információval azonban nem szolgált.