Bezárták az amerikai posta szövetségi kormányzatnak szánt küldeményeket kezelő részlegét, miután egy lépfenespórát tartalmazó küldeményre figyeltek fel. A levegő összetételét állandóan vizsgáló szerkezet szerdán kis mennyiségű kórokozót mutatott ki. 

Elrendelte az amerikai posta a szövetségi kormányzatnak szánt küldeményeket kezelő részlegének bezárását, mert felmerült a gyanú, hogy az egyik levél lépfene-kórokozót tartalmazott. A részleget, ahol 270 fő dolgozik, csütörtök éjjel zárták be. Az intézkedést elővigyázatosságból hozták - közölte a postaszolgálat szóvivője.

A levegő összetételét folyamatosan elemző szerkezet szerdán kis mennyiségű kórokozó jelenlétét mutatta ki - mondta az amerikai belbiztonsági minisztérium szóvivője. Ezt követően nyolc levegőmintát a Maryland állambeli Fort Detrickbe küldtek alaposabb kivizsgálásra. A vizsgálatok megállapították: a nyolc minta közül az egyik 136 lépfenespórát tartalmazott.

Az amerikai AP hírügynökség jelentése szerint szakértők elmondták: 8-10 ezer spóra belélegzésével válik egy ember lépfenefertőzötté.