Borotvapenge a Dutroux-t szállító kocsiban

Borotvapengét találtak abban a rabszállító kocsiban, amely Belgium leggyűlöltebb bűnözőjét, a több lány elrablásával, megerőszakolásával és meggyilkolásával vádolt Marc Dutroux-t szállítja nap mint nap bírósági perére.

A szerdai bejelentés szerint a rendőrök minden egyes nap alaposan átvizsgálják a kocsit, mielőtt Dutroux beleülhetne, s egy ilyen átvizsgálás során találták meg - még hétfőn hajnalban - a borotvapengét. A kocsiban a hétvégén, amikor a per szünetelt, más vádlottakat szállítottak, s egyelőre semmi sem bizonyítja, hogy a pengét Dutroux rejtette volna el, vagy hogy az ő számára hagyták ott esetleges cinkosai.

Az ügy nagy feltűnést keltett Belgiumban, főleg, hogy egy héttel ezelőtt kiderült: a belga börtönőrök egy bilincskulcsot találtak Dutroux holmijában. A kis fémdarab egy sót tartalmazó egykilós zacskóba volt elrejtve, abban a konyhahelyiségben, amelyet kizárólag Dutroux használhatott. Utóbb kiderült: bár a kulcs más típusú, mint amilyent Dutroux-nál alkalmaznak, azért kinyitotta volna a férfi bilincseit. Dutroux cáfolta, hogy szökni készült volna, sőt azt állította, hogy tudomása sem volt a kulcsról.

KAPCSOLÓDÓ CIKK