Csoki helyett ecstasy-t vitt a volt miniszter

Vágólapra másolva!
Lebukott a holland határon a volt izraeli energiaügyi miniszter, aki 30 ezer ecstasy-tablettát próbált Izraelbe csempészni csokisdobozokban. Az akcióhoz meghamisította diplomata-útlevelének érvényességét.
Vágólapra másolva!
Ecstasy: a memória gyilkosa/tudomany/elet/20040115emlekezetvesztest.htmlDNS-károsodást okoz a kokain és az ecstasy/tudomany/elet/20031208dnskarosodast.html

30 ezer ecstasy-tablettát próbált becsempészni országába Hollandiából Gonen Szegev volt izraeli miniszter. Az egykori kormánytag, aki 1992 és 1995 között töltötte be az energiaügyi miniszter tisztséget, meghamisította lejárt diplomata-útlevelének érvényességét, a kábítószert pedig M and M csokoládésdobozokba rejtette el - közölte vasárnap ügyvédje.

Szegev egy mára már megszűnt jobboldali párt tagjaként vett részt a kormányban a kilencvenes években. A drogügy miatt tavaly áprilisban tartóztatták le Izraelben. Az ecstasy-val a hollandiai Schiphol repülőtéren bukott le, ezt követően pedig, miután hosszú ideig tagadni próbált, vádalkut kötött az izraeli ügyészséggel. Bár beismerte tettét, az ügyészség még így is ötéves börtönbüntetést kér ellene.