Egy szélsőséges iszlamista csoport interneten közzétett közleménye szerint kivégezték azt az olasz újságírót, akit pénteken raboltak el Irakban. A szélsőségesek azzal indokolták a nő kivégzését, hogy Amerikának kémkedett. Rómában egyelőre fenntartásokkal fogadták a bejelentést.

Bejelentette Giuliana Sgrena olasz újságíró kivégzését kedden egy iraki szélsőséges csoport. A csoport interneten közzétett közleménye - melynek hitelességét nem lehet megállapítani - a pénteken elrabolt nőről bebizonyosodott, hogy "az amerikai keresztes had" számára kémkedett az iszlám harcosai után, ezért kivégezték.

Az üzenetet az iraki Mudzsáhid Csoport írta alá, amely nem azonos az 56 éves Sgrena elrablásáról korábban hírt adó, Szent Háború Szervezete névű csoporttal. A közlemény szerint a kivégzéssel üzenetet akarnak küldeni az Egyesült Államoknak és Olaszországnak, egyben a harc folytatására akarják buzdítani vele a "szent harcosokat".

Rómában nem adnak hitelt egyelőre az Il Manifesto elrabolt tudósítójának kivégzéséről terjengő híreknek, s a baloldali lap szerkesztőinek keddi nyilatkozata szerint Giuliana Sgrena sorsa még távolról sem tisztázott.