Moszkvában megműtötték Milosevic bátyját

Vágólapra másolva!
Megműtötték Slobodan Milosevic bátyját szerdán egy moszkvai szívközpontban: a klinika szerint ugyanolyan operációt hajtottak végre, amilyet a néhai jugoszláv elnökön is el kellett volna végezni.
Vágólapra másolva!

Borislav Milosevic műtétjéről Leo Bokerija, a moszkvai Bakuljev szívközpont vezetője számolt be az NTV orosz tévétársaságnak. "Borislavot ma megműtöttük. A műtét azonos azzal az operációval, amelyet az öccsén végre kellett volna hajtani" - mondta Bokerija, részletekbe azonban nem bocsátkozott.

Borislav Milosevictyet szívpanaszok miatt hétfőre virradóra szállították be a Bakuljev szívközpontba. A Milosevic-fivér korábban Jugoszlávia moszkvai nagykövete volt, jelenleg üzletemberként él az orosz fővárosban.

A hágai Nemzetközi Törvényszék börtönében fogva tartott Slobodan Milosevic múlt szombati halála előtt kérte, hogy szívbetegségét a Bakuljev kórházban kezeltethesse. Az ENSZ-törvényszék szökésveszélyre hivatkozva ezt nem engedélyezte számára. A 64 éves egykori szerb és jugoszláv elnök gyakori fejfájással, krónikus szívpanaszokkal és magas vérnyomással küszködött, bár egyesek azzal is meggyanúsították, hogy szándékosan túladagolt bizonyos gyógyszereket állapotának súlyosbítása, perének elnyújtása érdekében.