Egy autót ért izraeli rakétatámadás a Gázai övezet északi részében megölt egy palesztin fegyverest, és négy további személyt megsebesített - közölték szemtanúk. Az izraeli hadsereg megerősítette a légi csapás hírét.

A megölt 27 éves palesztin fegyveres a Népi Ellenállási Bizottságok fegyveres palesztin szervezet tagja volt, amely több, izraeli terület ellen irányuló rakétatámadás elkövetését vállalta magára. A szervezet egy másik fegyverese, aki szintén a gépkocsiban ült, valamint három járókelő megsebesült. A sebesült fegyveres állapota súlyos - közölték kórházi források. A gépkocsira az izraeli légierő három rakétát lőtt ki egy pilóta nélküli repülőgépről - közölték szemtanúk.

Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy légitámadást hajtott végre egy gépkocsi ellen a Gázai övezet északi részében fekvő Dzsebelíja menekülttáborban, de nem közölt részleteket arra vonatkozóan, hogy ki utazott a járműben. A palesztin fegyveres halálával 5075-re nőtt a palesztin felkelés kezdete, 2000 szeptembere óta megölt emberek száma, 80 százalékuk volt palesztin.

Előzőleg, hétfő hajnalban a Hamász radikális palesztin szervezet egy embere halt meg és három további személy megsebesült egy robbanás következtében szintén Dzsebelíja menekülttáborban - közölték kórházi források.