33 halott egy ukrán bányarobbanásban

Vágólapra másolva!
Harminchárman meghaltak, amikor sújtólégrobbanás történt egy kelet-ukrajnai bányában. A robbanás pillanatában 457 vájár volt a bányában.
Vágólapra másolva!

Sújtólégrobbanás történt vasárnap egy kelet-ukrajnai bányában, a legfrissebb hírek szerint legkevesebb 33-an meghaltak, több mint hetven bányász sorsa pedig ismeretlen. A robbanás éjjel két óra után történt ezer méter mélyen a Donyeck megyei Zaszjadko bányában, ahol 457 bányász dolgozott a detonáció pillanatában. Legtöbbjüket - több mint 350 embert - sikerült sértetlenül a felszínre hozni.

A mentésben a szénipari minisztérium és a katonai hegyi mentőszolgálat szakemberei vesznek részt. Egy szakszervezeti illetékes szerint a sűrű füst miatt nem tudnak eljutni a baleset helyszínéhez. Huszonhét bányászt kórházban ápolnak, egyikük állapota súlyos. Viktor Janukovics ukrán miniszterelnök a tragédia helyszínére indult - jelentette be a miniszterelnöki szóvivő.

Az ukrán szénbányákban gyakoriak a balesetek, a Zaszjadko bányában is több halálos szerencsétlenség történt az utóbbi években.