Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Krokodilok százai szöktek el a vietnami áradásban

Vágólapra másolva!
Az áradás miatt szökött meg több száz krokodil egy vietnami tenyészfarmról. A farmon 5000 állatot tartottak, az elszökött jószágok számát megbecsülni sem tudják. Az ország középső vidékeit sújtó áradásokban csak a hétvégén kilenc ember halt meg. Vietnamban október eleje óta ötödször lépnek ki medrükből a folyók.
Vágólapra másolva!

Több száz krokodil szökött meg egy tenyészfarmról a Vietnamot sújtó áradásoknak következtében, amelyekben kilenc ember vesztette életét a hét végén. A katasztrófavédelmi hatóságok hétfői összesítése szerint a természeti csapás novemberben 60 halálos áldozatot követelt, míg október eleje óta 202 ember halálát okozták a sorozatos tájfunok és áradások.

A délkelet-ázsiai ország középső részén október eleje óta már ötödször lépnek ki medrükből a folyók, óriási területeket árasztva el. Körülbelül 1,5 méteres víztengerben áll csaknem 500 régi ház a történelmi Hoi An városban, amelyet az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) az emberiség világörökségének nyilvánított - mondta hétfőn a város polgármestere, Le Van Giang, nagyon veszélyesnek minősítve a helyzetet.

A krokodilok szombaton Khanh Hoa tartomány egyik állami tenyészfarmjáról szabadultak ki, miután ketreceiket elöntötte a farmot átszelő, megduzzadt patak, amely egy több falun át kanyargó folyóba torkollik. A farmon 5000 állatot tartottak, az elszabadult hüllők számát még csak megbecsülni sem tudták gondozóik. Katonák, rendőrök és hivatásos vadászok eredtek a ragadozók nyomába. Három állatot lelőttek, öt másikat befogtak, a falusiak további ötöt kerítettek kézre. A vasárnap reggel elejtett első krokodil 200 kilogrammos volt, és nyolc ember kellett a tetem megmozdításához.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről