Vádlott lett a halottnak hitt kajakos felesége is

Vágólapra másolva!
Csalással vádolták meg Anne Darwint, a 2002-ben eltűnt, de a hétvégén megkerült brit John Darwin feleségét. A rendőrök szerint a házaspár a férj megjátszott eltűnésével jelentős életbiztosítási díjhoz jutott. Korábban a férj ellen is vádat emeltek. A házaspár annyira titkolta a csalást, hogy még fiaik is azt hitték, apjuk nem él.
Vágólapra másolva!

Kétrendbeli csalás címén vádat emelt az ügyészség az öt éve eltűnt, majd halottnak hitt John Darwinnak felesége ellen is. Az 55 éves Anne Darwin előzetes letartóztatását kedden december 14-éig meghosszabbították. A vád szerint az asszony tisztességtelen módon jutott hozzá 25 ezer fonthoz (több mint 8 millió forint), majd hasonló módon 137 ezer fonthoz (48 millió forint).

Férje hétfőn állt ugyanezen bíróság előtt, akit a hatóságok azzal vádoltak meg, hogy csalással vette fel 25 ezer fontos életbiztosítását, és álnéven hamisíttatott magának útlevelet 2003 októberében.

Az 57 éves Darwinnak 2002-ben veszett nyoma, majd a hétvégén napbarnítottan, jó egészségben, de emlékezetkiesésre hivatkozva jelent meg újra egy londoni rendőrőrsön. Darwin feleségét - aki a hét végén tért vissza Panamából - vasárnap vették őrizetbe.

A házaspár fiai a múlt héten közölték, hogy szüleikkel a továbbiakban nem kívánnak kapcsolatba lépni, miután anyjuk bevallotta, hogy valódi a csalásukat leleplező nemrégiben közzétett fotó, amelyen a Darwin házaspár látható. A nyomozást vezető Tony Hutchinson szerint a házaspár két fia nincs a gyanúsítottak között.

Anne Darwin férjének eltűnését 2002-ben jelentette be, miután a férfi nem tért vissza egy északi-tengeri kajaktúráról. Az összetört csónak maradványait néhány héttel később találták meg. Darwin halálát a rendőrségi vizsgálat lezárása után 2003-ban mondta ki az ügyészség.