Cáfolta az iraki hadsereg szóvivője, hogy elfogták volna Abu Omár al-Bagdadit, az Iraki Iszlám Állam nevű terrorszervezet emírjét. Korábbi beszámolók még a terrorista vezér kézre kerítéséről szóltak, ám a szóvivő közökte, akit elfogtak csak egy iraki al-kaidás vezető, akiről azt hitték, hogy ő a terrorista emír.

A korábbi hírekkel ellentétben mégsem Abu Omár al-Bagdadit, az Iraki Iszlám Állam nevű terrorszervezet emírjét fogták el Bagdadban, hanem az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet egyik iraki vezetőjét. Korábban iraki hivatalos személyek közölték az iraki médiával, hogy péntek délután a nyugat-bagdadi Abu Graib negyedben rendőrkézre került Abu Omár al-Bagdadi és több társa. Kászim al-Muszávi, az iraki hadsereg szóvivője azonban ezt cáfolta, mondván, mégsem al-Bagdadi került rendőrkézre.

"Elfogtunk egy személyt, aki az al-Kaida tagja volt, és akiről azt hittük, hogy Abu Omar al-Bagdadi, de a nyomozás során kiderült, hogy ő mégsem Abu Omar al-Bagdadi, hanem al-Kaida egyik vezetője" - mondta al-Muszavi. Az Iraki Iszlám Állam nevű szervezetet más szunnita fegyveres csoportokkal egyetemben az al-Kaida iraki szárnya hozta létre tavaly októberben. Al-Bagdadi szervezete több súlyos merénylet elkövetéséért vállalta magára a felelősséget.