Rendőröket támadtak meg kurd gerillák

2007.06.23. 23:02

Kurd gerillák öngyilkos merényletet hajtottak végre egy rendőrségi állomás ellen Kelet-Törökországban - állítják török katonai források. A török légierőt is bevették a rendőrséget ért támadás visszaverésére.

Olajjal teli teherautóval nekiszáguldott két kurd gerilla egy rendőrségi állomásnak péntek este Kelet-Törökországban - közölték török katonai források. Az ütközést követő robbanás után az öngyilkos merénylők társai - a tájékoztatás szerint a betiltott Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) emberei - megtámadták a rendőrséget. A hadsereg a légierőt is bevetve igyekezett visszaverni a támadókat. Halottakról, sebesültekről nem érkezett jelentés.

Az elmúlt hónapokban újra fellángolt az erőszak Törökország zömmel kurdok lakta délkeleti vidékén; több tucatnyi katona vesztette életét merényletekben. A PKK önálló kurd államot alakítana, kihasítva az Irakkal határos délkeleti részt Törökország területéből. A török hadsereg vezetői az elmúlt időszakban többször is utalt arra, hogy katonai offenzívát kellene indítani Észak-Irakban az ottani kurd állások ellen, mert szerintük a PKK több ezer fegyverese rejtőzhet a hegyek szabdalta észak-iraki kurd autonóm körzetben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK