Halálos özönvíz Nápoly környékén

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, abban az ítéletidőben, amely az olaszországi Nápolyt és környékét sújtotta szombatról vasárnapra virradó éjjel. A heves esőzés nyomán aluljárókat, pincéket öntött el a víz, sok helyen nem volt áram.
Vágólapra másolva!

Özönvízszerű esőzés nyomában keletkezett hatalmas áradások nehezítik a közúti közlekedést az olaszországi Nápoly környékén. Az ítéletidőben egy autós is meghalt. A 65 éves férfi Nápoly felől Salerno felé haladt, amikor belehajtott egy vízzel elárasztott aluljáróba. A kocsi motorja leállt, és vezető már nem tudott kimászni az autó belsejéből, miközben a jármű elsüllyedt a 2 méter mély vízben. Felesége azonban a kocsi tetejére tudott kapaszkodni, és túlélte a balesetet.

Nápolyban vasárnapra virradóra negyven estben kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak. Salerno körzetében pedig félszáz alkalommal kértek tőlük segítséget a heves esőzések okozta nehézségek - elöntött épületek, földcsuszamlások, áramkimaradások - miatt. Több körzetben este 10 órától reggel kilencig szünetelt az áramszolgáltatás, számos út vasárnap még járhatatlan is volt.