Félig elsüllyedt egy magyar hajó Regensburgnál

Vágólapra másolva!
Rakodás közben balesetet szenvedett szerda reggel egy magyar teherhajó a Duna németországi szakaszán, Regensburg kikötőjében. Az előzetes hírekkel ellentétben mégsem ömlött olaj a Dunába.
Vágólapra másolva!

Félig elsüllyedt az a magyar tulajdonú hajó, amelyet reggel rakodtak a Dunán, Regensburgnál. A helyi rendőrség szóvivője, Michael Rebele az MTI-nek elmondta, hogy a baleset során személyi sérülés nem történt. A magyar tulajdonos nem kívánt nyilatkozni az esetről.

A teherhajó vasérccel történő berakodása reggel 5 óra után kezdődött. A fedélzeten már mintegy 400-600 tonna vasérc volt - s még jóval nagyobb mennyiség berakodása volt hátra -, amikor a hajó közepe a hatalmas teher súlya alatt meghasadt. A hajó középső része teljesen elsüllyedt, a vízből csak az eleje és a hátsó része látszik ki.

A szóvivő kijelentette: az előzetes vizsgálatok arra derítettek fényt, hogy a rakodás szakszerűtlenül történt. A kikötői hatóságok eközben hozzáláttak a hajó kiemeléséhez. A munkálatok a késő esti órákig is eltartanak, s azokhoz különleges darukra van szükség.

A regensburgi rendőrség szóvivője ugyanakkor a leghatározottabban cáfolta azokat a korábbi értesüléseket, amelyek szerint a baleset következtében több száz liter olaj ömlött volna a Dunába. Ezzel összefüggésben közölte: a víz felszínén vasércpor ömlött szét, s minden valószínűség szerint ezt hihették olajnak.