Két autóbombát hatástalanítottak Irakban

Vágólapra másolva!
Két gépkocsiba rejtett pokolgépet hatástalanítottak az iraki biztonsági erők egy befolyásos szunnita vezető hivatalánál csütörtökön Bagdad nyugati részében, de a politikus tagadta, hogy a robbanószerkezeteket az épületegyüttesen belül találták volna.
Vágólapra másolva!

Kászim Muszávi tábornok elmondása szerint a pokolgépekre az Adnán al-Dulaimi, a Nemzeti Egyetértés Frontjának vezetője hivatalának otthont adó épületegyüttesen belül találtak rá, és felrobbantották. Muszávi elmondta, hogy a detonáció lerombolta az épületet, de senki sem sebesült meg. Dulaimi hat testőrét őrizetbe vették. A dandártábornok nem vádolta meg azzal a politikust vagy a munkatársait azzal, hogy közük lenne a pokolgépekhez, és közölte, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben.

Maga a szunnita vezető viszont azt közölte, hogy a pokolgépeket nem az irodánál, hanem egy hátsó utcában robbantották fel, és az épület is sértetlen maradt.

Az incidens várhatóan tovább növeli a feszültséget a Nemzeti Egyetértés Frontja és a síita Núri al-Máliki vezette kormány között egy olyan időszakban, amikor az iraki vezetők a síita többség és a szunnita kisebbség közötti megbékélés megteremtéséért küzdenek.