Buszon robbantottak Srí Lankán

Vágólapra másolva!
Pokolgép robbant egy buszon Colombo külvárosában. Egy utas időben észrevette a csomagnak álcázott bombát, ezért az embereknek sikerült kimenekülniük a járműről, de így is sokan megsebesültek.
Vágólapra másolva!

Tizenheten megsebesültek szombaton a Srí Lanka-i főváros, Colombo külvárosában egy buszon elkövetett pokolgépes merényletben - közölték hivatalos források. A robbanószerkezetet csomagnak álcázva helyezték el a buszon. A robbanás után a busz teljesen kiégett.

A merényletnek halálos áldozatai is lehettek volna, de egy utasnak gyanús lett a csomag, és értesítette a sofőrt, aki kimenekítette az utasokat és a járművet egy távolabbi helyre állította. Neki is sikerült még a detonáció előtt elhagyni a buszt.

A hatóságok azt gyanítják, hogy a tamil lázadók lehetnek a merénylet hátterében. Az egykori Ceylonban dúló polgárháborúnak 1972 óta 60-70 ezer halálos áldozata van. Csak 2005 vége óta mintegy 6 ezren váltak az erőszak áldozatává. Az LTTE, a szigetország északi részén élő hindu tamil kisebbség fegyveres szervezete több évtizede harcol a buddhista szingaléz többségű kormány hadereje ellen egy önálló tamil állam megteremtése érdekében.