Életfogytiglant kapott a hajléktalanokat gyilkoló páros

Vágólapra másolva!
Életfogytiglani börtönbüntetést kapott az a két, hetven év feletti nő, akik Los Angelesben meggyilkoltak két hajléktalant, hogy megszerezzék a rájuk kötött több millió dolláros életbiztosításokat. Az egyik elítélt asszony, és az egyik áldozat is magyar származású.
Vágólapra másolva!

Tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte kedden a Los Angeles-i bíróság azt a két idős nőt, akik meggyilkoltak két hajléktalant, hogy felvegyék nagy összegű életbiztosításaikat. Az esküdtszék már április közepén bűnösnek mondta ki a 77 éves Helen Golayt és magyar származású cinkosát, a 75 éves Olga Rutterschmidtet a gyilkosságokban.

A két idős asszony Hollywood térségében már azzal a céllal szemelték ki hajléktalan áldozataikat, hogy nevükre nagy összegű életbiztosításokat kössenek, majd meggyilkolják őket és felvegyék a pénzt. Mindkét férfit droggal elkábították, majd egy néptelen úton elgázolták őket autóval. A két áldozat után - rokonnak kiadva magukat - összesen 2,8 millió dollárt vettek fel a biztosítóktól.

Az első áldozat, az 1999-ben halálra gázolt 73 éves Paul Vados szintén magyar származású volt. A következő áldozatot, az 50 éves Kenneth McDavidet 2005-ben ölték meg. A rendőrség kezdetben mindkét esetet cserbenhagyásos gázolásként kezelte, csak 2005-ben kapcsolta össze a két ügyet.