Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Arab ejtett túszul zsidókat Varsóban

Vágólapra másolva!
Egy 23 éves arab férfi hétfő délelőtt rövid időre túszul ejtett egy varsói szállodában három brazíliai zsidó fiatalt. A lengyel rendőrség hamarosan kiszabadította őket; senkinek sem esett bántódása.
Vágólapra másolva!

A három zsidó fiatal az auschwitzi egykori koncentrációs táborban csütörtökön rendezett, Élet Menete elnevezésű megemlékezésre érkezett Lengyelországba. A 23 éves arab férfi, akit a lengyel rendőrség Mohammed A. néven azonosított, de származási országát nem nevezte meg, a Varsó központjában álló, elegáns Holiday Inn szálloda egyik szobájában ejtette túszul a három fiatalt, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a nála lévő robbanószert. A rendőrség azonban néhány perc múltán legyűrte őt, és a túszokat sértetlenül kiszabadították.

A rendőrök kiürítették és alaposan átkutatták a szállodát, de robbanószert nem találtak. Az arab férfit őrizetbe vették. Zsidó fiatalok ezrei vettek részt idén is az évente hagyományosan megrendezett auschwitzi Élet Menetén, majd sokan közülük még pár napra Lengyelországban maradtak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről