Václav Havel megint kórházba került

2008.01.20. 13:58

Ismét kórházban kezelik a volt cseh elnököt. Vaclav Havel az elmúlt években többször szorult kórházi kezelésre, többek között tudőrák miatt. Ezúttal szívpanaszai vannak.

Szívműködési zavarokkal kórházba szállították Václav Havel volt cseh elnököt szombaton este - közölte vasárnap a közszolgálati Cseh Televízió. A 71 éves volt cseh államfő lett volna ugyanis a vendége a prágai tévé hagyományos vasárnap déli vitaműsorának. A televízió Havel állapotáról semmiféle részleteket nem közölt, azt sem hozták nyilvánosságra, hogy melyik kórházban kezelik. Az exállamfő titkára azt mondta, hogy aggodalomra nincs ok, mert Havel állapota nem súlyos.

A drámaíróból és emberi jogi aktivistából lett nemzetközileg ismert politikusnak már a múltban is gyakran voltak problémái az egészségével. A korábban erősen dohányzó Havelnek a kilencvenes évek második felében rákos daganat miatt eltávolították jobb oldali tüdejének jelentős részét. Havelt a múlt héten Karel Capek díjjal tüntette ki a Nemzetközi PEN Klub cseh tagozata életművéért és a cseh PEN Klubért végzett munkája elismeréseként.

KAPCSOLÓDÓ CIKK