Skizofrén gyújtogatót másolnek a moszkvai huligánok

Vágólapra másolva!
Az elmúlt négy napban 11 autót gyűjtottak fel Moszkvában. A rendőrök szerint egy skizofrén ember és az őt utánzó huligánok állnak a háttérben.
Vágólapra másolva!

Összesen 11 autót gyújtottak fel Moszkvában a város legkülönbőbb pontjain péntek éjszaka óta, tegnap is három kocsi égett ki. A rendőrség arra gyanakszik, hogy az első tettes egy skizofrén férfi volt, de a második alkalommal huligánok gyújtogattak, míg azóta újra a skizofrén tettes gyújt fel autókat éjszakánként.

A típusokban nem válogat, a gyújtogatás módja viszont azonos: késő éjszaka a szemeteskukákból válogat össze éghető hulladékot, abból tüzet rak a kiszemelt kocsi kerekeinél, lelocsolja a grillezéshez használt benzinnel, majd elbújik. Skizofréniájára a gyújtogatások némelyik helyszínén elhelyezett biztonsági kamerák felvételeiből, illetve a szemtanúk által elmondottakból következtetnek. Egy rendőr-pszichiáter szerint az illetőt egyfelől vonzza a tűz, másfelől bosszú hajtja.

Abból is következtetni lehet állapotára, hogy nem fél az elfogástól: amíg a rendőrök és tűzoltók az egyik udvarban dolgoznak, ő a szomszédban újra felgyújt egy kocsit, noha a huligánok igyekeznének minél messzebb kerülni a helyszíntől - mondta a szakértő.