Vágólapra másolva!
Traktorral szántott végig Jeruzsálem egyik utcáján egy feltehetően palesztin férfi. A traktor felborított egy buszt és egy rendőrautót, mielőtt a sofőrt egy rendőr és egy taxisofőr is lelőtte. Izrael terrortámadásnak minősítette az esetet, melyhez hasonlók korábban is történtek.
Vágólapra másolva!

Jeruzsálemben lelőttek egy támadót, aki traktorjával felborított egy rendőrautót és egy buszt a város egyik forgalmas utcáján. A busz, amelyet felborított a férfi a nehéz járművel, üres volt - írja a BBC. Az izraeli hatóságok szerint egy palesztin férfi vezette a traktort. A hatóságok terrortámadásnak minősítették az esetet.

A rendőrség azt közölte, a férfit egy taxisofőr és a felborított rendőrautóban ülő egyik rendőr is lelőtte. A támadó egyes híradások szerint meghalt, mások szerint életveszélyesen megsebesült. Az ütközésben a kocsiban ülő két rendőrtiszt könnyebben megsérült.

A történtekről közelebbi részleteket még nem tudni, de nagyon hasonlóak két 2008 júliusi támadáshoz, melyet palesztinok követtek el Jeruzsálem utcáin - írja a BBC. Az egyik esetben egy palesztin támadó buldózerrel szántotta fel a Jaffa utcát, megölt három izraelit és 45-öt megsebesített. Három héttel később egy hasonló támadásban 16-an sérültek meg. Mindkét esetben lelőtték az elkövetőket.