Oroszoknak dolgozó magyar kémről írt egy román lap

Vágólapra másolva!
A román titkosszolgálatok vezetőihez fordul az Információs Hivatal főigazgatója egy román újságban megjelent cikk miatt. Az újság egy olyan a bukaresti nagykövetségén dolgozó volt magyar hírszerzőről írt, aki a lap szerint jelenleg az oroszoknak dolgozik.
Vágólapra másolva!

A román titkosszolgálatok vezetőihez fordult Hetesy Zsolt, az Információs Hivatal (IH) főigazgatója az Adevarul című napilap keddi számában megjelent cikk miatt.

Az újság arról írt, hogy egy magyar diplomata az 1990-es években hírszerző tisztként szolgált Magyarország bukaresti nagykövetségén. Miután nyugdíjba ment, jelenleg ismét Románia területén dolgozik, mégpedig az oroszoknak. A lap szerint egy orosz bank fiókvállalatát akarja megalapítani Romániában.

Az IH főigazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményében visszautasította "a magyar nagykövetség egykori első beosztottjának kémként való beállítását és így a Magyarország, illetve a Hivatal elleni közvetett vádakat". Szerinte az elmúlt időszakban a magyar és román nemzetbiztonsági szolgálatok a szövetségesi viszonynak megfelelően, kiegyensúlyozott együttműködésre törekedtek.