Bizonyítaná Karadzic a neki ígért büntetlenségét

Vágólapra másolva!
Radovan Karadzic, a boszniai szerbek egykori elnöke olyan dokumentumot adott át a hágai Nemzetközi Törvényszéknek, amely szerinte bizonyítja, hogy 1996-ban büntetlenséget ígért neki az Egyesült Államok, ha visszavonul a politikától.
Vágólapra másolva!

A 2008 júliusában elfogott, háborús bűnök elkövetésével vádolt Radovan Karadzic állítólag olyan Washingtonból származó dokumentumot nyújtott be a hágai törvényszéknek, amely alátámasztja állítását, hogy az USA büntetlenséget ígért számára - közölte egy szerb hírügynökség csütörtökön.

A volt boszniai szerb vezető már korábban is arra hivatkozott, hogy Richard Holbrooke, az Egyesült Államok balkáni különmegbízottja 1996. július 19-én Belgrádban egyezséget kötött Slobodan Milosevic jugoszláv elnökkel. Az alku Karadzicra is vonatkozott, bár ő nem vett részt a találkozón. Holbrooke ismételten cáfolta, hogy ő büntetlenséget ígért volna, amire egyébként az időközben hágai börtönében meghalt Milosevic is hivatkozott. Karadzic most az USA-tól kapott dokumentumra hivatkozva akarja alátámasztani a kérvényét, hogy ejtsék az ellene felhozott vádakat.