Hazamehetett a kórházból Nicolas Sarkozy

Vágólapra másolva!
Hétfőn kiengedték a kórházból a vasárnap rosszul lett Nicolas Sarkozy francia elnököt. A diétázó politikus a nagy melegben sportolt, és összeesett. Orvosai szerint gond nélkül felépül.
Vágólapra másolva!

Kiengedték a kórházból Nicolas Sarkozy francia elnököt, aki vasárnap lett rosszul sportolás közben - jelentette a BBC. Az elnök a Versailles-palota kertéjben kocogott, amikor összesett. Helikopterrel vitték a Val-de-Grace katonai kórházba, ahol több vizsgálatnak vetették alá.

Kardiológiai, ideggyógyászati és vérvizsgálatot végeztek rajta, de nem találtak semi komoly problémát. Kiderült, hogy a bolygóidegével volt gondja. Az orvosok szerint nincs semmi komolyabb baja, és hamarosan visszaállhat a munkába.

Sarkozy szigorú diétát tart, és rendszeresen edz. Vasárnap a nagy melegben ment ki futni, feltehetően ezen körülmények miatt volt, hogy 45 perc intenzív sportolás után összeesett. Hivatala tagadta, hogy elvesztette volna az eszméletét, mint közölték, csupán "egyik kísérője segített neki lefeküdni".

Sarkozy gyakran jár kocogni, és lelkes biciklista hírében is áll. Most pár napot pihenni fog.

Sarkozyről 2008-ban egy könyvből derült ki, hogy két és fél hónappal korábban kisebb beavatkozáson - tályogot távolítottak el a torkából - esett át, amelyet eltitkoltak a nyilvánosság elől. Az elnök egészségi állapota Franciaországban kényes kérdés, főként az 1996-ban elhunyt Francois Mitterrand rákbetegsége miatt, amelyet a néhai elnök évekig titkolt.