Mentorától búcsúzott Obama Kennedy temetésén

Vágólapra másolva!
Barack Obama amerikai elnök is mondott búcsúbeszédet Edward Kennedy amerikai szenátor temetési szertartásán. Obama "korunk legnagyobb törvényhozójának" nevezte a kedden elhunyt szenátort.
Vágólapra másolva!

"Baráttól és mentortól" búcsúzott Barack Obama amerikai elnök szombaton Bostonban Edward Kennedy demokrata szenátor temetési szertartásán. Obama "korunk legnagyobb törvényhozójának" nevezte a szenátort.

Kennedy unokaöccsei, unokahúgai, unokái, és fia is beszédet mondott a szertartáson. "Nem volt tökéletes, de hitt a megváltásban. Soha nem hagyott fel a rossz jobbításával, akár saját, akár a mi hibáinkról is volt szó" - mondta fia.

Az eseményen 1500 vendég jelent meg, köztük George W. Bush, illetve Jimmy Carter korábbi elnökök, 80 jelenlegi, illetve volt szenátor, továbbá Kennedy számos rokona. Előzőleg körülbelül 50 ezer ember tisztelgett a szenátor ravatala előtt a John F. Kennedy könyvtárban.

Kennedy koporsóját a búcsúztató után Washingtonba viszik, ahol az arlingtoni temetőben helyezik végső nyugalomra. Halálával gyakorlatilag kihalt a család politikus dinasztiája (a Kennedy-klánról ebben a cikkben olvashat részleteket).