Még mindig a föld alatt vannak kínai bányászok

Vágólapra másolva!
Kínában tovább nőtt szerdán a keddi bányaszerencsétlenség áldozatainak száma. A legfrissebb jelentések szerint 37-en haltak meg, 42 bányász még mindig a föld alatt van.
Vágólapra másolva!

A legfrissebb jelentések szerint 37 bányász halt meg Kínában a keddi bányaszerencsétlenségben. A baleset Henan tartományban történt egy szénbányában, a robbanás pillanatában több mint 90-en dolgoztak a mélyben. Közülük 14 bányásznak sikerült kimenekülnie, de 42 bányász még mindig a föld alatt van.

A bányát felújították, így ott még senki nem dolgozhatott volna. A szerencsétlenség miatt két városi elöljárót elbocsátottak, és a városhoz tartozó több mint 150 bányában leállították a munkát.

Kínában vannak a világ legveszélyesebb bányái. Évente több ezer vájár veszti életét a föld alatt. Hivatalos adatok szerint tavaly több mint 3200-an haltak meg így, de független munkaügyi szervezetek szerint ez a szám jóval magasabb is lehet. A szerencsétlenségek többségét a biztonsági előírások megszegése, vagy a nem megfelelő tűzoltórendszerek okozzák.