Vágólapra másolva!
Két nap alatt öt békefenntartót öltek meg a szudáni Dárfúrban. A fegyveres támadók vízszállító katonákra nyitottak tüzet.
Vágólapra másolva!

A szudáni Dárfúrban fegyveres támadók két nap alatt megölték a nemzetközi békefenntartók öt katonáját - jelentette be szombaton Kairóban a békefenntartói misszió szóvivője. Az egyik támadásban a fegyveresek megközelítették egy menekülttábor kapuját, és tüzet nyitottak az odabent vizet osztó ruandai katonákra. Előző nap vízszállító tartálykocsit kísérő békefenntartókat - szintén ruandaiakat - szemeltek ki a banditák. A támadások oka nem világos - mondta a szóvivő, aki szerint lehetséges, hogy gépjárműveket akarták elrabolni.

Dárfúrban 2003-ban kezdődött belső háborúskodás afrikai és arab törzsek között. Békefenntartók tavaly január óta vannak a helyszínen. Az erőszak szintje azóta csökkent, de még mindig több mint kétmillió menekült vár arra, hogy hazatérhessen, ha majd politikai úton rendezik a 300 ezer ember halálát okozó viszályt. A békefenntartókat az ENSZ és az Afrikai Unió közösen állította ki. Eddig 22 embert vesztettek.