Ötvenre nőtt a lezuhant Airbus megtalált utasainak száma

Vágólapra másolva!
Ötvenre emelkedett a június elsején eltűnt Air France repülőgép azon áldozatainak száma, akiknek holttestét megtalálták az Atlanti-óceánban. Szerdától kétnaponként vizsgálják felül a helyzetet és döntenek a kutatás folytatásáról.
Vágólapra másolva!

Újabb holttestet emeltek ki az Atlanti-óceánból abban a körzetben, ahol az Air France utasszállító repülőgépe valószínűleg lezuhant. Ezzel 50-re emelkedett a megtalált áldozatok száma - jelentette be helyi idő szerint kedden egy brazil katonai szóvivő.

A Mistral francia hadihajó által pénteken megtalált hat holttest kedden érkezett meg a Fernando de Noronha-szigetcsoportra, ahonnan helikopterrel szállítják a maradványokat azonosításra Recifébe - mondta a szóvivő, Giucemar Taborsa fregattkapitány.

A kutatásokat 19 ezer négyzetkilométernyi területen folytatják, a kutatásban hat brazil és két francia hajó vesz részt - mondta a szóvivő. A brazil légierő 10 repülőgépet mozgósított, francia részről egy Falcon 50 és egy Breguet Atlantic 2. vesz részt a keresésben. Szerdától kétnaponként vizsgálják felül a helyzetet és döntenek a kutatás folytatásáról.

A francia légitársaság Rio de Janeiróból Párizsba tartó járata június 1-jén tűnt el az óceán felett, fedélzetén 228 emberrel, köztük négy magyar állampolgárral és egy szlovákiai magyarral.