Egy 2002-es végrendelet dönthet a Jackson-örökségről

Vágólapra másolva!
Feltehetően 2002-ben írt utoljára végrendeletet a múlt héten elhunyt Michael Jackson, akinek örökségét várhatóan ennek a dokumentumnak az alapján osztják majd szét - írja a Wall Street Journal. Egy ügyvéd állítólag már csütörtökön benyújtja a bíróságra az iratot, bár a Jackson család nem hallott még semmilyen végrendeletről.
Vágólapra másolva!

Michael Jackson múlt heti halála óta több végrendelet is előkerült, a Wall Street Journal szerint azonban feltehetően egy 2002-es dokumentum az utolsó, és ez kulcsszerepet játszhat az énekes örökségi ügyének rendezésében. Ebben birtokát állítólag anyja, három gyermeke és legalább egy jótékonysági szervezet között osztotta fel, apját azonban - akivel köztudottan rossz volt a viszonya - nem említi meg.

A Wall Street Journal azt írja, hogy Jackson egyik ügyvédje már csütörtökön benyújthatja a végrendeletet az egyik Los Angeles-i bíróságra. A zenész családjának ügyvédje azonban állítja, hogy a hozzátartozók nem tudnak semmilyen végrendeletről, és nem kaptak semmilyen dokumentumot. Jackson szülei hétfőn azt mondták egy bírósági meghallgatáson, hogy tudomásuk szerint fiuk érvényes végrendelet nélkül halt meg.

Az énekes becslések szerint 500 millió dolláros adósságot hagyott hátra, befektetései azonban fedezik ezt az összeget, sőt azok rendezése után körülbelül 200 millió dollár maradhat - írja az amerikai üzleti lap.

Jackson múlt hét csütörtökön halt meg Los Angeles-i otthonában. Halálát szívleállás okozta, de azt egyelőre nem tudni, hogy azt mi váltotta ki. A hatóságok szerint több hetet is igénybe vehet annak kiderítése, hogy mi vezetett Jackson halálához.