Négy terroristagyanús hollandot kaptak el a kenyai rendőrök

Vágólapra másolva!
Négy hollandot tartóztattak le a kenyai rendőrök az ország szomáliai határán. Azzal gyanúsítják őket, hogy terrorista kiképzőtáborba tartottak. A négy elfogottból három marokkói, akinek holland tartózkodási engedélye van.
Vágólapra másolva!

Letartóztattak négy hollandot Kenyában azzal a váddal, hogy úton voltak egy szomáliai terrorista kiképzőtábor felé - közölte a holland média szerdán.

A hágai ügyészségre hivatkozva azt állították, hogy a négy hollandot a kenyai-szomáliai határon fogták el a múlt pénteken. A kenyai hatóságok azt állítják, hogy "valószínűleg terroristákkal lehetnek kapcsolatban a hollandok".

Az AFP-nak azt mondta egy név nélkül nyilatkozó kenyai rendőrtiszt, hogy a hollandok azt állították, ők csak turisták. "Aligha igaz ez, mivel egyiküknél sem volt olyan dokumentum, illetve vízum, amilyet a Kenyába látogató turistáknak adnak" - mondta a rendőrtiszt, aki szerint a négy holland a szomáliai iszlamista Shebab terrorszervezet tábora felé tartott.

Közben a holland rendőrség és a titkosszolgálat is vizsgálatot kezdett. A holland külügyminisztérium azt közölte, hogy a négy ember közül hárman marokkóiak, és holland tartózkodási engedéllyel rendelkeznek. A külügy szerint mindannyian kaptak segítséget a holland nagykövetségtől.