Macskakaparásáért magyarázkodhatott Gordon Brown

Vágólapra másolva!
Pocsék külalakú és helyesírási hibáktól hemzsegő levélben nyilvánította ki részvétét egy Afganisztánban elhunyt brit katona anyjának Gordon Brown brit kormányfő. A miniszterelnök személyesen és nyilvánosan is bocsánatot kért, amiért elírta a gyászoló anya nevét, és amiért több szót rosszul írt le, valamint átfirkálta az elhunyt nevének utolsó betűjét.
Vágólapra másolva!

Rossz helyesírása miatt kért bocsánatot Gordon Brown brit kormányfő egy Afganisztánban elhunyt brit katona édesanyjától. A miniszterelnök - aki kézzel írt levélben fejezi ki részvétét minden elhunyt brit katona hozzátartozójának - számos helyesírási hibát ejtett, és a megszólításban elírta az elhunyt katona édesanyjának nevét.

Jacqui Janes - akit Jamesnek szólított a levélben a kormányfő - fia emlékét sértőnek nevezte a levelet, amelyben Brown más elírások mellett - csak az első mondatban négy hiba volt - a fiú nevének utolsó betűjét össze is firkálta. A levelet pár sor elolvasása után undorodva hajította el a szobában - közölte a nő a The Sun bulvárlappal. "Olyan gyorsan firkálta papírra, hogy alig tudtam elolvasni, egyes szavakat félbe is hagyott" - mondta.

Brown felhívta a nőt telefonon, majd hivatalos közleményben is bocsánatot kért a hibákért: "Nagyon komolyan veszem az elhunytak iránti felelősséget. Minden alkalommal szomorúság önt el, amikor ilyen veszteséget szenvedő anyáknak, apáknak, és társaknak írok levelet. Csodálom fegyveres erőink katonáinak bátorságát és áldozatát."

"Minden családnak kézírásos levelet küldök, gyakran több családtagnak is. Felhívtam Jacqui Janest is, hogy bocsánatot kérjek a levélben szereplő véletlen hibákért... Nem hiszem, hogy bárki is azt feltételezné, szándékosan írok sértő leveleket" - írta Brown.

Brownról közismert, hogy rendkívül csúnyán és hibásan ír - írja a Guardian. Egyesek szerint ez rossz látásával függ össze (fiatalkorában egy sportbalesetben elvesztette egyik szeme világát), mások szerint diszlexiás.

Jacqui Janes szerint a kormányfő azzal a kérdéssel zárja sorait, hogy miben tud segíteni. "Egyetlen dolgot megtehet, soha az életben ne küldjön el még egy ilyen levelet egy másik halott katona családjának. Gépeljen, vagy ellenőriztesse valakivel! És írja jól a nevet" - közölte a nő.