Megszállta az ír teherhajót az Izraeli hadsereg

Vágólapra másolva!
Felszálltak az izraeli katonák arra az ír hajóra, amely dacolva az izraeli blokáddal és fenyegetésekkel, a Gázai övezet felé tartott. A Rachel Corrie nevű teherhajó a hétfőn halálos akcióval feltartóztatott társaihoz hasonlóan szintén segélyszállítmányt szeretne eljuttatni a palesztinoknak. Az izraeli hadsereg feltartóztatta, majd egy izraeli kikötőbe kísérte.
Vágólapra másolva!

Az izraeli katonák szombaton felszálltak a Gázai övezet felé tartó, segélyt szállító ír hajóra, de nem ütköztek ellenállásba - jelentette be az izrali hadsereg. Izrael korábban közölte, hogy a hajót nem engedi kikötni Gázában, de megígérte, hogy a máshol kirakott segélyt, kellő átvizsgálás után, eljuttatja a rászorultaknak. A segélyhajó katonai kísérettel megérkezett az izraeli Asdod kikötőjébe.

Az izraeli haditengerészet hajói kora reggel kezdték követni a Rachel Corrie nevű ír teherhajót, amely figyelmen kívül hagyta az izraeli kéréseket, hogy rakományával együtt inkább az izraeli Ashdod kikötőjébe hajózzon. A hadsereg szóvivője rádióüzenetben figyelmeztette a hajót, hogy megszállják, ha nem engedelmeskedik, és nem tér le útájról.

A hét elején hatalmas nemzetközi felháborodást keltett, hogy Izrael lerohant több, szintén a blokáddal dacoló, a Gázai övezetbe tartó segélyhajót, és a fedélzeten kitört összecsapásban meghalt kilenc ember - jelentette a BBC.

Eközben szombat reggel rakétát lőttek ki a Hamász vezette Gázai övezetből Izrael déli részére. A támadás nem okozott sérüléseket, vagy károkat.