Szlovák tévé: Örizetbe vették Basternák vélt gyilkosát

Vágólapra másolva!
A Basternák László szlovákiai magyar politikus meggyilkolásával gyanúsítható férfit vett őrizetbe a szlovák rendőrség szombaton a dél-szlovákiai Bős közelében. Ezt a pozsonyi Joj televízió adta hírül szombat esti híradójában.
Vágólapra másolva!

A Joj televízió úgy tudja, egy 29 éves, somorjai illetőségű férfit vettek őrizetbe szombaton a Magyarországhoz közeli Bős egyik üdülőházában. Az gyanúsítottat szombaton délután Nyitrára, annak az államigazgatási kerületnek a székhelyére vitték, amelyhez Ógyalla is tartozik.

A kereskedelmi tévécsatorna információi szerint a férfi megsérült a kezén, amikor a meggyilkolt Basternák nevelt fia többször rálőtt arra az autóra, amellyel a támadó menekülni próbált. A kocsit végül ott is hagyta a helyszín közelében. Az üggyel a szlovák Országos Rendőr-főkapitányság szervezett bűnözés elleni hivatala foglalkozik.

Basternák Lászlót péntek este, saját háza előtt lőtték le. Halász Béla szlovákiai magyar képviselő szombaton azt mondta, hogy tudomása szerint szerb vagy albán merénylő lehetett a gyilkos.