Mia Farrow szerint Naomi Campbell tudta, kitől kapta a véres gyémántokat

Vágólapra másolva!
Másként vallott Charles Taylor libériai diktátor állítólagos véres gyémántjairól Mia Farrow amerikai színésznő, mint a múlt héten Naomi Campbell szupermodell. Mind a két híresség részt vett azon a vacsorán, amelyet Nelson Mandela volt dél-afrikai elnök rendezett, és ahol megjelent Taylor is. A vacsora után Campbell gyémántokat kapott, de azt mondta, nem tudta, kitől. Farrow szerint azonban a modell másnap maga dicsekedett el a Taylortól kapott nagy gyémánttal.
Vágólapra másolva!

Ellentmondott Naomi Campbell szupermodell múlt heti vallomásának Mia Farrow amerikai színésznő Charles Taylor libériai diktátor hágai perének hétfői tárgyalásán. A perben a népirtással és egyéb háborús bűnökkel vádolt Taylorra azt szeretnék rábizonyítani az ügyészek, hogy a véres háborút vívó Sierra Leone-i felkelőktől gyémántokat kapott azért, hogy ezek árán szerezzen nekik fegyvereket.

Az ügyészek emiatt elsősorban egy Nelson Mandela volt dél-afrikai elnöknél tartott 1997-es vacsora után történt eseményekre kíváncsiak. A partin részt vett több híresség, így Campbell, Farrow, és maga Taylor is megjelent. Utóbbi állítólag ilyen, háborús körülmények közül származó gyémántokat adott ajándékba a modellnek. A modell múlt heti vallomásában azt állította, másnap reggelig fogalma sem volt arról, kitől kapta az általa több apró piszkos kőként leírt csiszolatlan gyémántokat. Csak ott mondták neki - állítása szerint pont Mia Farrow -, hogy az adományozó nem lehetett más, mint Taylor.

Ehhez képest Farrow azt állította a Sierra Leone-i háborús bűnöket vizsgáló törvényszék előtt hétfőn, hogy Campbell másnap a vele együtt töltött reggeli alatt maga kérkedett vele, hogy gyémántot kapott Charley Taylortól. A színésznő szerint a modell még le sem ült hozzájuk a reggelizőasztalhoz, amikor elkezdte mesélni, mi történt az éjszaka.

"Azt mondta, hogy éjjel valami férfiak kopogtattak az ajtaján, akiket Charles Taylor küldött, és ... adtak neki egy nagy gyémántot. És azt is mondta, hogy a gyémántot Nelson Mandela gyereksegélyező alapítványának fogja ajándékozni" - idézte Farrow-t a Guardian. A színésznő szerint Campbellt nagyon felvillanyozta az ajándék.

Amikor Farrow-t azzal szembesítették az ügyvédek, hogy mindenki több kis gyémántról beszélt, míg ő egy nagyot említ, azt mondta, nem látta a követ vagy köveket, az egész történetet csak Campbell elmondásából ismeri, és ő mondta neki így.

A 62 éves volt libériai diktátor tagadja a gyémánt-ügyet, illetve az összes ellene felhozott, háborús bűnökre és emberiesség elleni bűntettekre vonatkozó vádat.