Vágólapra másolva!
Alig akarnak tanulni iskola után a magyarok. A bikahere a gulyáslevesben a legfinomabb. Kukaturkálók évi 65 ezer tonna szemetet hoznak Magyarországra Ausztriából. Tudja meg, mi viszi Magyarország hírét a világban pénteken!
Vágólapra másolva!

Az Associated Press amerikai hírügynökség riportot közölt a szerbiai hegyek között megrendezett konyhaművészeti fesztiválról, ahol mindent állati heréből készítenek. A riportból kiderül, hogy a fesztiválon rendezett verseny győzetese a magyar Lévai Zoltán, aki a hírügynökségnek azt mondta: "a bikahere a gulyásban a legfinomabb". (Részletek sapnyolul és angol nyersfordításban itt.)

Egy osztrák lap riportja szerint évi 65 ezer tonna szemét érkezik illegálisan Ausztriából Magyarországra. A hatalmas mennyiségű szemetet az osztrák lomtalanításokon guberálók hozzák át Magyarországra. Az illegális szemétgyűjtők a lap szerint már az osztrák települések harmadában feltűntek. (Részletek németül és angol nyersfordításban itt.)

Az ír Irish Independent című lap szerint Magyarországon az egyik legalacsonyabb azoknak az aránya, akik a kötelező iskolai oktatás befejezése után újra tanulni kezdenek. A lap szerint EU-átlag 36 százalék, az ír csak 26, és Írországnál csak Lengyelország, Olaszország, Görögország és Magyarország teljesít rosszabbul. (Részletek angolul itt.)

Egy norvég lap úgy értesült, repülőn elhagyta Magyarországot az a kínai fiatalember, akit egy Budapesten tanuló norvég diáklány meggyilkolása miatt keresnek. A norvég lapnak nyilatkozók szerint meglepő, hogy a magyar rendőrségre milyen komoly bürokratikus terhek nehezednek, ami hátráltatja a hasonló ügyek gyors felgöngyölítését. (Részletek norvégul és angol nyersfordításban itt.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!