Vágólapra másolva!
Polgár László nemzetközi hírű operaénekes haláláról, egy Budapesten meglopott japán motorosról és a hétvégén tartott hackerkonferenciáról szólnak a magyarországi hírek külföldön.
Vágólapra másolva!

Az AP hírügynökség is beszámol arról, hogy vasárnap elhunyt Polgár László magyar operaénekes. A hírügynökség felidézi Polgár pályafutását, és megemlíti, hogy az énekes fellépett a legtekintélyesebb színpadokon, például a milánói Scalában, a Bécsi Állami Operaházban és a Buenos Aires-i Teatro Colonban.

A Canadian Press számol be arról, hogy egy világjáró japán motoros Magyarországon kapott új motorjával folytatja az útját. A hírügynökség szerint a 38 éves Kunio Aoki júliusban kezdte meg útját, és augusztusban érkezett Magyarországra, de két nappal később ellopták motorját és felszerelésének egy részét is. Egy budapesti taxicég és magyar motorosok siettek a segítségére és adtak neki egy motort, valamint felszerelést. Kunio Aoki azóta már eljutott Afrikába.

Az AFP hírügynökség a hétvégén Budapesten tartott hackerkonferenciáról, a Hacktivity 2010-ről közöl beszámolót. Idézi Bruce Schneier amerikai biztonsági szakértőt, aki szerint az "internet a legnagyobb generációs szakadék a rock and roll óta".