4000 nyércet szabadítottak ki radikális állatvédők egy német farmról

Vágólapra másolva!
Radikális állatvédők törtek be egy németországi framra, és mintegy négyezer nyércet engedtek szabadon. A közelben kóborló állatok felét már megtalálták, a többiek a környékbeli szárnyasokat és más háziállatokat pusztítják, körülbelül egy tonna táplálékot ettek meg.
Vágólapra másolva!

Négyezer nyérc szabadult ki egy brandenburgi farmról. Feltehetően szélsőséges állatvédők törtek be még vasárnap az üzem területére, és szabadon engedték az állatokat. Azóta kétezer állatot már sikerült befogni, a többit még keresik.

Alfons Grosser, az állatfarm tulajdonosa szerint a nyércek 85 százaléka három-négy héten belül valószínűleg elpusztulna, ugyanis tenyésztett állatok, idegen nekik a vadon. Szerinte kutyák végezhetnek velük, és elüthetik őket az autók. Grosser szerint "ami itt történik, annak semmi köze nincs az állatvédelemhez".

A német sajtó tudósításai szerint a betörést militáns állatvédők vállalták magukra az interneten. Egy videófelvétel is megörökíti az állatok kiszabadítását, ennek hitelességét a rendőrség jelenleg vizsgálja.

Grosser farmja a betöréssel legalább 180 ezer eurós (47 millió forintos) kárt szenvedett. Az elszabadult állatok vasárnap óta becslések szerint mintegy 1 tonna táplálékot ettek meg: többek között környékbeli szárnyasokat és más háziállatokat ragadtak el.