Szerződést bontott a Fox News két republikánus elnökaspiránssal

Vágólapra másolva!
Miután felmerült róluk, hogy indulnának a 2012-es elnökválasztáson, a Fox News szerződést bontott két republikánus politikussal. További két ellenzéki egykori kormányzót is esélyesnek tartanak az elnökségért való indulásra, adott esetben ők is repülhetnek a csatornától.
Vágólapra másolva!

A 2012-es elnökválasztáson való indulás bejelentése miatt felbontott két szerződést a Fox News - írta a Los Angeles Times. Newt Gingrich és Rick Santorum közölte, hogy indulni kívánnak a Fehér Ház vezetéséért.

Rajtuk kívül még két politikussal van szerződése az amerikai csatornának, vagyis indulási szándékuk függvényében ők is elveszíthetik a szerződésüket. Az egyik Sarah Palin korábbi alaszkai kormányzó, a másik Arkansas korábbi kormányzója, Mike Huckabee, akinek heti megjelenésű műsora van a csatornán.

A Fox News többször jelent meg a Republikánus Párt vezető politikusainak szócsöveként, és kulcsfontosságú eszköz lehet a konzervatív szavazók eléréséhez az elnökjelöltségért zajló versenyben.

A 2012 novemberi választáson a demokraták minden bizonnyal a jelenlegi elnököt, Barack Obamát indítják majd, így elsősorban az a kérdés, hogy ki lesz a legfőbb kihívója, aki előbb pártján belül küzd meg a jelöltségért.