Jéghokizással melegít az elnökválasztásra Putyin

Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök vezetett már Forma 1-es autót, énekelt hollywoodi sztároknak és sorra jelennek meg képek magánnyaralásairól. Szombaton orosz nemzeti mezben jégkorongozott, ami a 2012-es orosz elnökválasztási kampány előszele - írta a BBC.
Vágólapra másolva!

Két hónapja tanult meg korcsolyázni Vlagyimir Putyin orosz kormányfő, de szombaton már nyílt jégkorongedzésen vett részt újságírók előtt. Putyin az utóbbi időben rendszeresen szerepel nem a politikához kötődő nyilvános eseményeken. Vezetett Forma 1-es autót, énekelt és zongorázott hollywoodi sztárok előtt és fekete öves dzsúdósként is szőnyegre lépett.

Eddig Putyint látták az oroszok az ország legerősebb emberének és azt gondolták, hogy Dimitrij Medvegyev jelenlegi elnök a keze alá dolgozik, de úgy tűnik, hogy az erőviszonyok változnak - írja a BBC Putyin szerepléséről. Azért mutatja magát szuperhős szerepekben, mert szeretné megnyerni magának a fiatal szavazókat a 2012-es orosz elnökválasztásra - mondta Konstantin Eggert politikai elemző a BBC-nek.

Egyre több jel utal arra, hogy a 2012-es orosz elnökválasztáson kiélezett küzdelem várható Vlagyimir Putyin és a jelenlegi államfő Dmitrij Medvegyev között. Putyin egyelőre nem jelentette be hivatalosan indulási szándékát, azonban egyre többször kerül konfliktusba Medvegyevvel, aki múlt héten kijelentette: ő és Putyin közösen fogják eldönteni, ki lesz Oroszország következő államfője.