Katonai börtönkórházba viszik a bukott egyiptomi elnököt

Egyiptom, kormányellenes tüntetés, Kairó, HosniMubarak elnök lemondását követelik
Vágólapra másolva!
A letartóztatási parancsnak eleget téve katonai kórházba szállítják Hoszni Mubarak korábbi egyiptomi elnököt - jelentette be az ország legfőbb ügyészsége. A szívbeteg Mubarakot eddig tengerparti rezidenciáján ápolták, de az ellene folyó nyomozások miatt nem maradhat tovább szabadlábon.
Vágólapra másolva!

Egy katonai börtönkórházba szállítják Hoszni Mubarak bukott egyiptomi elnököt, miután az egyiptomi főügyész utasítást adott a szívbeteg politikus őrizetbe vételére - írja a SAPA dél-afrikai hírügynökség. Mubarakot eddig a Vörös-tenger partján található rezidenciáján kezelték, de ott nem maradhat, mert az ellene nyomozó hatóságok parancsot kaptak a bebörtönzésére.

A volt elnököt eredetileg a kairói Tora börtönkórházba akarták vinni, de az az intézmény még nem készült fel a fogadására. Az ügyészség ezért döntött úgy, hogy a hadsereg egyik intézményébe szállítják át Mubarakot - közölte egy ügyészségi szóvivő az ügyészség Facebook-oldalán.

Az egyiptomi egészségügyi hatóságok jelentése szerint Mubarak egészségi állapota lehetővé teszi az átszállítást, ha megfelelő kezelést kap. A volt elnök és fiai ellen április 13-án adtak ki elfogatóparancsot, de a politikusnak ezután szívproblémái támadtak. Mubarakot korrupcióval gyanúsítják, és azt is vizsgálják, hogy milyen szerepe volt az egyiptomi tüntetők közé lövő rendfenntartók irányításában.

A politikus előzetes letartóztatása egyelőre április 28-ig szól, de várhatóan ezt meg fogják hosszabbítani. Az egyiptomi elnök február 11-én mondott le, 18 napnyi tüntetés és zavargás után.