Négyen meghaltak, több eltűntet még keresnek a mexikói bányarobbás után

Mexikó, bányaszerencsétlenség, sújtólégrobbanás
Vágólapra másolva!
Nem tudják a mexikói mentőcsapatok, hogy él-e még az a tíz munkás, akik egy kedd reggeli bányarobbanás után ragadtak a mélyben. Négy holttestet már megtaláltak. A mentést a robbanás következtében szétáradó mérges gázok is nehezítik.
Vágólapra másolva!

Négy munkás holttestét már megtalálták a mexikói mentőcsapatok az ország északi részén történt bányarobbanás helyszínén. Tíz ember azonban még mindig a mélyben van, és nem tudni, életben vannak-e. Egy korábban már kimentett, mindössze 15 esztendős bányásznak mindkét karját amputálni kellett. "Nagyon fájdalmas ez nekünk. Jelen pillanatban azt sem tudjuk, hogy a bentragadt bányászok élnek-e még egyáltalán, a mentési munkát pedig nehezíti, hogy a mentési útvonal egy hatvan méter mély aknában helyezkedik el" - olvasható a bánya tulajdonosának közleményében.

Forrás: EPA/Sinhue Samaniego
Négy munkás holttestét már megtalálták a mentőcsapatok az ország északi részén történt bányarobbanás helyszínén

A helyi mentőcsapatokhoz szerdán chilei szakértők is csatlakoznak - írta a Twitteren a mexikói munkaügyi miniszter. A helyi polgári védelem munkatársa azt mondta, meg kellett várniuk, míg a robbanásban keletkezett mérgező gázok eloszlanak, csak ezután kezdhették meg a lent ragadt munkásokhoz vezető alagút feltárását - írja a BBC. A helyi hatóságok nyomozásba kezdtek, hogy kiderítsék, mi okozhatta a robbanást. A CNN mindenesetre úgy tudja, a bányát mindössze húsz napja nyitották meg, és 25 ember foglalkoztattak. A BBC emlékeztet rá, hogy 2006-ban, a közeli San Juan de Sabinas városában 65 bányász halt meg egy bányarobbanásban. A mentést akkor is a a robbanás következtében szétáradó gáz akadályozta . Azt a bányát a baleset után a mexikói kormány bezáratta.