Egy NATO-gép líbiai támadásában két gyerek is életét vesztette

Vágólapra másolva!
Heten meghaltak Tripoliban, miután a NATO vasárnap hajnalban csapást mért a líbiai főváros egyik lakóházára. Szombaton a NATO azt közölte, hogy csütörtökön a szervezet egyik gépe véletlenül a felkelőkre lőtt.
Vágólapra másolva!

Hét polgári lakos, köztük két gyerek vesztette életét vasárnapra virradóra a NATO egyik légicsapásában Líbia fővárosában - közölték a helyi hatóságok. A líbiai kormányilletékesek elvitték a Tripoliban tartózkodó külföldi újságírókat a légicsapás helyszínére, a főváros Arada negyedében.

Egy kétszintes romba dőlt háznál javában folytak a mentési munkálatok, holttesteket szedtek ki a romok alól. Háled Káim líbiai külügyminiszter-helyettes azzal vádolta a NATO-t, hogy szándékosan mért légicsapást a lakóházra, Mussza Ibrahim kormányszóvivő barbár cselekedetnek nevezte ezt.

Szombaton a NATO azt közölte: csütörtökön a szervezet egyik harci gépe véletlenül mért csapást a líbiai felkelőkre Brega város környék, a támadásban több felkelő életét vesztette. A NATO illetékesei szombaton sajnálatukat fejezték ki a több halálos áldozatot követelő akció miatt, a szervezet közleménye szerint a félreértést az okozhatta, hogy a felkelők járművei, köztük harckocsik, egy olyan területen jelentek meg, ahova a Moammer Kadhafi líbiai vezetőhöz hű erők is bevonultak. A NATO szerint úgy tűnt, a harci járművek veszélyt jelentenek a helyi lakosságra, ezért került sor a támadásra.