Épségben kiszabadították a túszként fogva tartott maláj óvodásokat

Vágólapra másolva!
Harminc gyereket és nevelőt tartott fogva több órán keresztül egy bozótvágó késsel fenyegetőző férfi egy Malajzia déli részén található óvodában. A rendőrség könnygázt is bevetett a szabadító akciós során, a jelentések szerint mindenki épségben kijutott az óvodából.
Vágólapra másolva!

Támadó hatolt be csütörtök reggel Malajzia déli részén egy óvodába, ahol órákon keresztül harminc gyereket és nevelőt tartott fogva. A helyi rendőrség egyik tisztje szerint a férfi bozótvágó késsel és egy kalapáccsal fenyegette túszait - írja a BBC brit közszolgálati médium.

A nagy erőkkel kivonuló rendőrség könnygázt is bevetett a szabadító akció során, a helyi rendőrség tájékoztatása szerint minden gyereket és nevelőt épségben kimentettek.

Korábban a New Straits című helyi lap azt írta, hogy legalább egy gyerek meghalt, a gyerek halálát azonban később cáfolták. Az újság szerint a túszejtő azt mondta a hatóságok képviselőinek, hogy adjanak neki egy pisztolyt, különben megöl egy gyereket. Később egy, a támadóval tárgyaló elmeorvos kijelentette, hogy a férfi lenyugodott, éhes volt, és ennivalót kért. A helyi média a túszejtőt mentálisan instabilnak írta le.

Forrás: AFP/Mohamed Azre