A kórház szerint nincs kómában Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök

Vágólapra másolva!
Ügyvédje állításával ellentétben nincs kómában kórházi források szerint Hoszni Mubarak. A volt egyiptomi elnöknek augusztusban kell bíróság elé állnia. Az elmúlt hetekben több ezer tüntető követelte, hogy a hatóságok gyorsítsák fel az ellene indított eljárást.
Vágólapra másolva!

Stabil az állapota Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnöknek, akit egy sarm-es-sejki kórházban ápolnak. Korábban az ügyvédje, Farid ed-Díb azt mondta, hogy a 83 éves Mubarak kómába esett. A kórház cáfolta, hogy romlott a volt egyiptomi vezető állapota, az intézmény igazgatója pedig kijelentette, hogy az ügyvéd információi pontatlanok voltak - jelentette a Guardian című brit lap kairói tudósítója.

Mubarak egészségi állapotáról sok találgatás megjelent azóta, hogy februárban megdöntötték a hatalmát. Az egyik pletyka szerint a bírói tiltás ellenére titokban Szaúd-Arábiába utazott kórházi kezelésre.

A volt diktátornak augusztus 3-án kell bíróság elé állnia, korrupcióval vádolják, valamint azzal, hogy az ellene tüntetők közé lövetett. A bukásához vezető megmozdulások során csaknem 850 embert öltek meg. Ha elítélik, halálbüntetést is kaphat.

Az elmúlt hetekben több ezer tüntető vonult ismét az utcára, és követelte, hogy a hatóságok gyorsítsák fel a Mubarakkal és rezsimjének más magas rangú tisztségviselőjével szembeni eljárást. Az egyiptomi tüntetésekről szóló összes [origo]-s cikket itt olvashatja.