Lerombolták az izraeli nagykövetséget védő falat Kairóban

Vágólapra másolva!
Több ezren tüntettek pénteken Kairóban, mert szerintük a hatalmat átvevő hadsereg nem tartotta be reformígéreteit. Mintegy ezren kalapácsokkal estek az izraeli nagykövetséget védő falnak.
Vágólapra másolva!

Egyiptomi tüntetők részben lerombolták pénteken Kairóban azt a falat, amelyet az izraeli nagykövetségnek is helyet adó épület védelmére építettek a napokban. Mintegy ezren támadtak rá az építményre kalapácsokkal és egy nagy vascsővel. A jelentések szerint közben tétlenül szemlélték őket a közelben lévő katonai rendőrök. A képviselet a magasépület egyik felső szintjén található.

Pénteken több ezer ember gyűlt össze a kairói Tahrír téren, hogy igyekezzen rávenni az Egyiptomot irányító hadsereg vezetőit, tartsák be a reformok bevezetésére és a demokrácia megteremtésére tett korábbi ígéreteiket. A jelentősebb vallási csoportok, mint például a Muzulmán Testvériség, bojkottálták a pénteki megmozdulást.

A hadsereg a Facebook oldalára feltett írásában elismerte a békés tüntetésre való jogot, de egyben figyelmeztetett is: a legkisebb rendbontást is kellő eréllyel, szigorúan megtorol.

A tüntetők szerint a katonák időhúzásra játszanak, vagyis igyekeznek minél tovább fenntartani a jelenlegi helyzetet, hogy a lehető leghosszabb ideig hatalmon maradhassanak.