Vágólapra másolva!
Egy, valószínűleg 1996-ból származó tömegsírt találtak a líbiai hatóságok Tripoliban. A sírban több mint 1270 tetem van, egy börtönben végezhettek velük.
Vágólapra másolva!

A líbiai hatóságok vasárnapi közlése szerint több mint 1270 tetemet tartalmazó tömegsírt találtak a fővárosban. A tömegvérengzést állítólag Moammer Kadhafi elűzött líbiai vezető biztonsági erői követték el 1996-ban a Tripoliban lévő Abu Szalim börtönben. "Több mint 1270 mártírról van szó, szét kell őket válogatnunk, hogy azonosíthassuk őket DNS-vizsgálat segítségével" - közölte Oszman Abdel Dzsalíl, egy illetékes tisztviselő. "Évekig is eltarthat, mire feltárjuk az igazságot" - mondta.

A Tripoli Katonai Tanács szóvivője közölte, hogy a tömegsírra közel két hete bukkantak rá. Kadhafi megdöntésének köze volt az Abu Szalim börtönben történtekhez. A felkelést szította az a tömegtüntetés, amelyet februárban az 1996-ban meggyilkoltak hozzátartozói Bengáziban ügyvédjük szabadon bocsátásáért tartottak. Emberi jogi csoportok becslése szerint az 1996-os tömeggyilkosságban mintegy 2000 bebörtönzöttel végeztek.